Om Oss

Jag Marina grundare utav Kennel Grande Bulls fick ett tidigt hund intresse pga av min far som var jägare och hade flera olika jakthundar som jag växte upp ihop med. Min första egna hund som barn hette Molle och var en Smålands stövare ,han kallades för knubb då han var så mat glad.

Jag fick vara med från början med honom då pappa födde upp han och hans syskon , vi ägde både hanen och tiken.

Så var med ifrån parning till valpning och under hans uppväxt. Måste varit då intresset väckts till liv för uppfödningen.

Redan i tonåren planerade jag att starta hund kennel och börja föda upp hundar , men vilken ras var inte helt klart ännu och i då läget hade jag två hundar av raserna Border Collie och Grand Danois. Men det var två raser jag inte tänkte börja med.

Utan jag ville ha en mindre ras. En liten sängkompis som var lekfull och inte tog allt för stor plats till att börja med. Men hade ju även en förkärlek till mastifferna av alla sorter så klart så dom ville jag inte utesluta helt.

Sneglade på Engelsk Bulldogg , läste på massor och snackade med uppfödare och andra omkring rasen, men kände att jag ville ha en mer atletisk och friskare ras fast ändå Bulldogg. Och vad passade inte bättre då än en Fransk bulldogg?? Jag var såld vid första mötet med rasen samt om all info jag kunde hitta , denna ras var perfekt för mig och min livstil. Då började letandet efter min nya kompis.

2007 kom jag i kontakt med en Kennel i skåne där jag fick komma på besök och titta på deras kull dom hade , jag fastnade direkt för den ena tik valpen med vit smal bläs och vit haka. Hon var helt underbar. Tingade henne där och då utan att tveka. Hennes namn var Piccobulls Madame Butterfly.

Kallades för Sessan "Prinsessan" hon kom att spendera sina 9 år av sitt liv hos mig . 9 fantastiska år med världens bästa hund. Rasen var precis som förväntat. Passade mig som handen i handsken. Under dessa åren hälsotestades hon och gick igenom U.a , och jag började att ställa ut henne på hund utställning. Vilket var så nervöst men himla kul.

2009 föddes hennes första kull , min första kull i mitt kennel namn. Det var en stor kull också på 8 stycken , men tyvärr klarade sig bara 6 stycken och jag sparade en tik. 

Efter den kullen började jag att kika runt utomlands då jag ville ha in nya linjer, och då köpte jag min första import utav många därefter. 

Men saknade även en stor hund ras av mastiff typ , kikade runt på bla napoletansk mastiff som är så fina. Då jag hittade en tik av rasen Dogue De Bordeaux som jag åkte ner till Laholm och träffade , jag blev förtjust i henne direkt och vilken ras så otroligt vackra hundar. Hon blev min bästa vän och charmade många bla annat min sambo Niclas som jag träffade 2011. Jag fick även 9 år tillsammans med henne och hon är grunden till våran dogue uppfödning idag.

Idag är jag och Niclas gifta sen 2020 och har 4 underbara barn tillsammans. 3 Flickor Anna-belle ( 10 år) , Evangeline (8år) och Kaylee (4 år)  Minstingen blev då äntligen en liten pojke som vi kallar för Harley som nu snart fyller 3 år . Så hundarna får växa upp tillsammans med våra barn och våra andra djur så som kaniner och katter så det brukar dem vara vana vid när dem kommer härifrån..

Eftersom vi föder upp trubbnosar som kan ha en del rastypiska problem har vi insett hur viktigt det är med en bra nos , näsborrar ,svans och rygg för att förebygga mycket av dessa sjukdommar. Så det är en viktig bit i våran avel . Även att hundarna kan para sig själva samt valpa själva tycker vi är viktigt.

Ja det var lite om oss hoppas ni tycker det låter bra och att ni hör av er till oss om ni är intresserade av en liten valp. Ha det gott Med vänliga hälsningar Marina och Niclas Fyhr

Användbara länkar

 

 
Svenska Berg och Herde hunds klubben
www.sbhk.se
Fransk Bulldogg klubben
www.franskbulldoggklubb.se